CORNELIS EPE

Grandcafé Restaurant Cornelis Epe 

Het oude gemeentehuis in Epe is omgebouwd tot Grandcafé Restaurant Cornelis. Het monument is flink gerenoveerd, alleen de buitenmuren en plafonds bleven staan. De sloop zorgde iedere dag voor bijzondere verassingen, met het verwijderen van wanden en plafonds kwamen prachtige authentieke elementen te voorschijn die erom vroegen een mooie plaats te krijgen in het nieuwe interieur. 

Eigenwijs en stoer

Met veel respect voor het pand zijn de authentieke interieuronderdelen in ere hersteld en hebben we dit monumentale en klassieke pand in een stoer jasje gestoken. Het interieur laat een eigentijds samenspel zien van oud en nieuw. Zo is de originele indeling van de oude kamers terug te vinden in de plaatsing van de plafondbalken. De terrazzo vloer op de begaande grond en de brede trap zijn gerestaureerd en geven de entree een statig karakter. De oude bakstenen muren zijn originele deuren zijn hergebruikt en ademen de sfeer van het oude raadhuis. Staal, koper, hout en leer zijn materialen die we hebben toegevoegd en deze vinden hun aansluiting bij het pand en geven het interieur een robuust en eigenwijs karakter.  

Koperen biertanks

Dit horecapand beslaat twee verdiepingen en deze hebben we aan elkaar verbonden middels een vide waar we 500 liter grote koperen biertanks hebben laten ophangen. Met deze hangende verticale constructie heeft Cornelis de primeur in Europa, die zorgt voor een bijzondere en fraaie compositie. Wie plaatsneemt op de verdieping wordt beloond met een mooi bovenaanzicht van de ketels en de lange bar en vanuit het grand cafe op de begane grond kijk je metershoog door de vide naar het plafond van de oude raadzaal.