MIRABELLE BREDA

Restaurant Mirabelle Breda

Een enorme villa, gelegen aan de rand van Breda en omzoomd door groen is het decor van restaurant Mirabelle. De buitenkant kreeg een flinke opfrisbeurt en het gehele pand werd van binnen gestript en constructieve veranderingen werden doorgevoerd om het gewenste drukke Parijse bistrogevoel te creëren. Aanvankelijk was de ruimte verdeeld in vier compartimenten. De muren tussen de ruimten werden weggehaald. In plaats daarvan kwamen er gordijnen, glas en vitrinekasten.

Wielergevoel

Van oudsher kwamen hier de Belgische en de Nederlandse wielrenners, een ontdekking tijdens een inspiratietour in België waar de historie van Mirabelle besproken werd. Een mooi uitgangspunt om het interieur eigenheid te geven, het wielergevoel van de Tour de France doet je automatisch denken aan Parijs. Om die reden zijn de vitrinekasten met onderdelen van hippe racefietsen gevuld. Het staal van de vitrinekasten zie je vervolgens terug in de prachtige ramen aan de voorkant, in de lampen en in het kozijn naar de keuken.

Ontmoeten

De totaal vernieuwde keuken is dichter bij het restaurant geplaatst en is aan drie kanten open. Een van de belangrijkste aanpassingen was is het verplaatsen van de bar naar het midden van het restaurant, een centrale plaats waar gasten elkaar kunnen ontmoeten. Door de nieuwe indeling zijn er meerdere ruimtes met verschillende stijlen en functionaliteiten gecreëerd. Toch herken je nog steeds de vier aparte delen van het restaurant. Direct naast de ingang aan de voorkant is het loungegedeelte, met een glaswand gescheiden van de bistro aan de achterkant, de tuinzijde en met chef's tables direct aan de keuken. Loop je verder door de lounge, dan kom je aan de voorkant in de 'blauwe kamer', een volledig blauwgeschilderde ruimte met tegeltjes op de vloer en een tafel van 5,5 meter waar iedereen kan aanschuiven. Langs de muur staan marmeren tweepersoonstafeltjes. Er zijn logische ruimtes voor grote families, een vertrouwelijk zakelijk gesprek maar ook voor een groep vriendinnen die zichzelf trakteren op een avond uit. Zo is er voor iedereen, voor elke stemming, een goede plek.

Het befaamde restaurant zal in november 2018 na ruim 55 jaar ophouden te bestaan. De biefstukkenketen Loetje zal na een verbouwing haar intrek nemen in het statige pand aan de Dr. Batenburglaan.