HET WEESHUYS GEERTRUIDENBERG

Het Weeshuys

"Het voormalige weeshuis aan de markt van het vestingsstadje Geertruidenberg is altijd al schitterend geweest, maar heeft door de metamorfose nog meer uitstraling gekregen. Kleuren als oker, houten details, spiegels met lederen riemen, een bijzondere wijnopstelling en nog meer lichtinval maken het restaurant helemaal van deze tijd."

- Culinaire Saisonnier - 

 

Restaurant het Weeshuys is gevestigd in een monumentaal pand in Geertruidenberg, Nederlands oudste stad. Dit historische pand onderging een grondige restyling. HUGO interieurvormgeving is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van het concept. Uitgangspunt van het nieuwe design was om de natuur terug te laten komen, versterkt door elementen als een eigen kruidentuin en uitgestalde verse ingrediënten in het directe zicht van de gasten. Het interieurconcept versterkt de kernwaarden 'puur' en 'naturel' door een krachtig samenspel van zorgvuldig gekozen natuurlijke materialen zoals gerookte eik, leer en textiel. In de Gelagkamer is een muur tot wijnwand gemaakt. Ook de chef’s table draagt bij tot de ervaring. De smetteloos witte open keuken met stalen constructie is goed te zien vanuit een strategisch opgestelde grote tafel in het restaurant. In de keuken wordt gewerkt met eerlijke, biologische en seizoensgebonden ingrediënten.

- Entree Magazine -