AOGSE MARKT BREDA

Eet & bierlokaal Aogse Markt Breda

"Het statige pand is grondig verbouwd en gerenoveerd, binnen word je verrast door de moderne en warme inrichting. Eet & bierlokaal Aogse Markt heeft zoveel verrassingselementen dat je bij ieder bezoek weer iets nieuws tegen zult komen. De zaak is helemaal van deze tijd!"

- Stappen & Shoppen Breda -

 

Ongedwongen en informeel

In Princenhage is in een volledig gerestaureerd, monumentaal pand Bier- en eetlokaal Aogse Markt gerealiseerd. Een gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de zeventiende eeuw. Zo was de grootste brouwerij van het dorp, Prins van Oranje, er gevestigd van 1695 tot 1840. Een mooie aanleiding om de sfeer van de brouwerij terug te laten komen, uiteraard met een eigentijdse uitstraling. 

De Bourgondische eetgelegenheid is het resultaat van de wens een aanvulling te geven op het bestaande horeca aanbod in Princenhage, een informele en ongedwongen setting waar men makkelijk binnenkomt en aanschuift voor een hapje en een drankje. Het voorste gedeelte van het pand is het cafégedeelte geworden. Hier is de grote toog bekleed met oude kastdeuren, wordt het stucwerk afgewisseld met oude rauwe baksteen muren en zie je een grote wand met affiches en posters. Kijk je naar beneden, dan zie je op de vloer een prachtige combinatie van hout en oude tegels. Kijk je omhoog, dan zie je een decoratief tinnen plafond en oude ventilatoren. Het interieur is tot stand gekomen door het samenvoegen van oude bouwmaterialen en industriële elementen die van heinde en verre komen. De inspiratie die we in het buitenland hebben opgedaan zie je op vele verschillende manieren terug. Het interieur is tot stand gekomen door het samenvoegen van oude bouwmaterialen en industriële elementen die van heinde en verre komen. De diversiteit in gekozen kleuren, materialen en producten is immens en zorgen ervoor dat werkelijk overal wat te ontdekken is in vloeren, wanden, plafonds, sanitair en meubilair.  

Josper Grill

In het achterste gedeelte bereid de chef gerechten op de houtskool gestookte Josper Grill, die een prominente plaats heeft in de open keuken. Ga je zitten aan de door ons ontworpen stamtafel met geïntegreerde draaistoelen of op de 11 meter lange bank dan heb je een mooi zicht op deze binnenbarbecue. De keuken wordt omsloten door een staalconstructie met helder glas wat het geheel een industrieel karakter geeft, de ronde vormen en grijsgroene kleur zorgen er voor dat de keuken mooi opgenomen wordt in het interieur. Tegenover de keuken heeft een graffitikunstenaar de vrije hand gehad om de lange wanden culinair te bewerken.

Bieren 

Op de kaart staan maar liefst 100 verschillende bieren, waaronder het eigen gebrouwen Daelder bier. De enorme bierkaart heeft echt voor eenieder wat wils; pils, weizen, blond, trippel, dubbel, amber, fruit, palet ale, trappist, ze hebben het allemaal. De bierkaart is met zorg samengesteld door eigenaar en bierconnaisseur Ben Sprenkels en bestaat uit zowel tapbieren als bieren op de fles. De kelder is omgetoverd tot bierproeflokaal, waar groepen tot 20 personen terecht kunnen.